Om Friskolen

Svenstrup Friskole underviser efter principper, hvor undervisningen tilpasses det enkelte barn, således at barnet oplever succes og får mest muligt ud af undervisningen.

Barnet får et naturligt forhold til undervisning og motiveres til læring, bl.a. ved indragelse af lokalsamfundet, således at læringen kan relateres til konkrete problemstillinger. Dette undervisningsprincip kaldes Ekspeditionslæring og er en af de undervisningsformer, vi benytter for at eleverne lærer at anvende deres viden i dagligdagen. Læs mere om skolens undervisning og de faglige mål.

Børnenes trivsel, lysten og glæden ved at lære, samt lærernes engagement og faglighed er i højsædet. Lærerne skal have tilstrækkelig tid til den enkelte elev og derfor foregår undervisningen i grupper/klasser på max. 18 elever.

Vi har gode busforbindelser, rute 223 & 725 holder lige ved skolen.

iPad/PC til alle elever

Alle elever har en iPad eller PC stillet til rådighed af skolen. iPad'en er et godt værktøj til vores ekspeditionslæringsprojekter, hvor den anvendes til informationssøgning og præsentationer. Skolens ældste elever benytter PC i stedet for iPad, så de også bliver fortrolige med dette værktøj, inden de skal videre i uddannelsessystemet.
2017-02-14T11:12:07+00:00
Alle elever har en iPad eller PC stillet til rådighed af skolen. iPad’en er et godt værktøj til vores ekspeditionslæringsprojekter, hvor den anvendes til informationssøgning og præsentationer. Skolens ældste elever benytter PC i stedet for iPad, så de også bliver fortrolige med dette værktøj, inden de skal videre i uddannelsessystemet.

Lejrskole hvert år

Hele skolen er på fælles lejrskole hvert efterår. Det foregår normalt ved at vi bytter skole med en anden friskole. I løbet af et skoleforløb, kommer vi på denne måde godt rundt i alle landsdele. Skolens ældste elever tager på tur til en udenlandsk hovedstad i foråret, og får på denne måde udvidet deres horisont og viden inden afgangsprøverne
2017-02-14T10:36:04+00:00

Morgensamling

Med morgensamlingen får vi begyndt dagen på en god måde. Vi starter med sang, hvorefter en af skolens medarbejdere fortæller om ugens emne. Emnerne spænder vidt, fra historiske begivenheder til information om årets højtider eller fortælleringer fra både den græske og nordiske mytologi. Vi synger også fødselsdagssang og giver praktiske informationer om kommende begivenheder, vikardækning mm.
2017-02-14T10:44:10+00:00